U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 5 » Informatie

Welkom bij groep 5

Belangrijke informatie

Gym

Elke dinsdagmiddag is er gym van 13.15 -14.15 uur in de sporthal van de Vlieger (voorheen de Delta) aan de Deventerweg. De kinderen worden rond 13.05 uur verwacht bij de ingang van de gymzaal. Voor de overblijfkinderen of andere kinderen, die niet gebracht kunnen worden, is er de mogelijkheid om vanaf school om 13.00 uur mee te fietsen met onzegym meester Tristan. De kinderen fietsen na de gymles weer terug naar school met juf Germanda.
Belangrijk zijn een goede fiets en sportschoenen en sportkleding zijn verplicht voor de gymles!

Schoolzwemmen

Op woensdagmorgen is er in de oneven weken schoolzwemmen in de Sypel te Harderwijk. Samen met groep 6 gaan we rond 09.20 uur met de bus naar het zwembad. Daar krijgen de kinderen zwemles. Rond 10.50 uur rijden we met de bus weer naar school.
Belangrijk zijn een handdoek en zwemkleding (verplicht) en voor de meisjes met lang haar is het dragen van een staart of vlecht handig!

Toetsen

Alle zaakvakken zijn verdeeld in blokken en na een blok krijgt uw kind een toets. Voor sommige vakken, zoals taal (woordenschat) en spelling (bloon) kan uw kind oefenen en krijgt hij/zij huiswerk mee. We zijn bezig met de nieuwe codes voor BLOON.

Huiswerk

De kinderen krijgen een huiswerkmapje mee naar huis met daarin:
- de tafel, die ze voor dat blok moeten leren
- de bloonwoorden voor het betreffende blok (thuis oefenen door in te loggen als leerling bij BLOON)
- de nieuwe woorden voor woordenschat van het betreffende blok

Klassenmoeders

Zij gaan de juf helpen wanneer er hulp nodig is bij bijv. een uitjes, viering of iets anders.
Het zijn Evelien (moeder Marit) en Jacqueline (moeder Lotte). Super fijn, dat jullie dit willen doen!

DECEMBER

Woensdag 05 december: sinterklaas (viering op school en in de klas)
Donderdag 20 december: kerstviering (info volgt nog)

NOVEMBER