Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 6 » Nieuws

De September-Nieuwsflits

Ondertussen is de tweede schoolweek volop aan de gang. In groep 6 wordt al hard gewerkt.
- Iedereen maakt een muurkrant over de koe vanuit het thema 'Boerderij' van Topondernemers.
- Bij Staal zijn we gestart met een hoofdstukken over tentoonstellingen en verzamelen. Ieder kind mag een pronkstuk meenemen naar school, zodat we een eigen tentoonstelling kunnen maken.
- Voor Topo zijn we van start gegaan met de 12 provincies. Er wordt thuis al flink geoefend door de kinderen; er komen vast een hoop tienen op het rapport!
- De eerste schoolweken noemen we de Gouden Weken: het draait om kennismaken, elkaar leren begrijpen en samen afspraken maken. We spelen spelletjes, zijn in gesprek en proberen samen een mooie start te maken.

Op de foto ziet u ons doelenbord voor rekenen.

Zoals u misschien gehoord hebt, is de Delta gesloten. Aatif en Warda zijn daarom nu op onze school gekomen: we hopen dat ze zich snel thuisvoelen. Daarnaast kwam er deze week nog een meisje bij: Isabella woonde met haar ouders op de Filipijnen. Ze spreekt goed Engels en doet enorm haar best om de Nederlandse taal te leren. De klas heeft haar warm ontvangen: iedereen wil met haar wel maan-roos-vis lezen.

We hopen alle ouders deze week en volgende week op het kennismakingsgesprek te ontmoeten. Ook nodigen we alle ouders uit voor de informatiemiddag/avond op maandag 24 september.