U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Ondertussen zijn we alweer een poosje op school. Na 6 weken vakantie zijn we begonnen in groep 7. We gaan veel leuke en leerzame dingen doen. Op deze pagina's houden we u op de hoogte.

Tegeltjes:

Dit schooljaar hangen er in het lokaal tegeltjes met spreuken. Sommigen zijn grappig, anderen zijn weer leerzaam. Soms gebruiken we de tegeltjes zelfs als doel. Er komen in de loop van het jaar steeds meer tegeltjes te hangen. Bekijk ook eens de eigengemaakte tegeltjes van de kids op het raam!

Wat nieuw is dit jaar:

• Engels: De kinderen hebben de eerste lessen Engels al gehad. De meeste kids vinden Engels erg leuk! Grappig, want het lied hadden we vorig jaar al tijdens de excursie van de Popschool al geleerd.
  • Werken met doelen: We gaan dit jaar meer met doelen werken. Bij de start van elk blok bekijken we wat geleerd moet worden. Daarna bekijken we wat we al kunnen en waar we op gaan letten bij het leren van de lessen. Af en toe zullen we in het algemeen hier ook iets over op de site plaatsen.
  • Topondernemers op de weektaak: Dit schooljaar mogen de kinderen ook tijdens weektaak-tijd werken aan de opdrachten van topondernemers. Heb je iets meer tijd nodig om iets uit te zoeken of uit te werken? Dan kan dit!
  • Gymmeester: Dit schooljaar is meester Trystan vakleerkracht. We gymen elke dinsdagmiddag.
  • De Gouden Weken: De eerste weken van het schooljaar zijn de Gouden Weken. We doen veel spelletjes/energizers met elkaar om elkaar goed te leren kennen. Ook wel fijn om na zo'n lange vakantie weer aan school te wennen.

Handig om te weten:

Gym: elke dinsdag tussen 14:15 - 15:00 uur. Denk aan de fiets en aan de gymkleding.

Boekbespreking: de data van boekbesprekingen hangen op de deur van het lokaal. Eerst doet iedereen een boekbespreking en daarna worden de werkstukken ingedeeld. Hier krijgen de kinderen later in het jaar informatie over.

Huiswerk en uitjes: data voor toetsen en uitjes zijn voor u te vinden op de site en voor de kinderen op het bord. Engels en Taal (woordenschat) kan ook geoefend worden met het programma Quizlet (via internet op app op de tablet): www.quizlet.com