Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 8 » Informatie

Welkom op de informatiesite van groep 8.

Hier zetten we de belangrijke dingen neer zoals gymtijden, toetsdata en data voor uitjes. Houdt u dit goed in de gaten aub!

Gym

We gymmen met een echte gymleraar. Dat is fijn, dan worden we ook echt uitgedaagd in dit vak! Elke dinsdagmorgen moeten de kinderen op de fiets naar school toe komen met de gymkleren. Wilt u erop letten dat uw kind goede gymkleren heeft en goede gymschoenen ( geen zwarte zolen?). Is dit niet in orde, dan kan het zijn dat uw kind niet mee mag gymmen. We gaan om 11 uur op de fiets naar de gymzaal en gymmen van 11.15 uur - 12.00 uur. Daarna mogen de kinderen zelfstandig naar huis of naar school fietsen.

 

Citotoets weken

De cito toetsen M8 komen er weer aan. Hieronder vindt u de datums wanneer welke toets wordt gegeven.

week 1

14-01 Cito rekenen deel 1 en werkwoordspelling deel 1

15-01 rekenen deel 2 en werkwoordspelling deel 2

16-.01 rekenen deel 3 en spelling deel 1

17-01 rekenen deel 4 en spelling deel 2

Week 2

21-01 begrijpend lezen deel 1

22-01 begrijpend lezen deel 2

23-01 begrijpend lezen deel 3

Tussendoor wordt ook de Avi en de DMT toetsen afgenomen om te kijken hoe het met het technisch lezen gaat. Na deze toetsen gaan we gesprekken inplannen in februari voor het definitief advies over het voortgezet onderwijs. U krijgt daar nog een uitnodiging van

 

Methode  toetsen blok 4:

. We zijn ook weer bij een nieuw blok aangekomen. Dat betekent weer vooruitplannen en doelen stellen. Daar gaan we in de klas ook mee aan de slag. Op het doelenbord kunnen de kinderen zien waar we aan gaan werken en wanneer de toetsen zijn. Hieronder ziet u ze ook.

Topografie:  woensdag 9 januari Azie ( midden of oost); donderdag 17 januari west Azie landen; donderdag 24 januari West Azie landen en hoofdsteden.

Engels: donderdag 10 januari: herhalingstoets song 1-3. Dit is een herhalingstoets van de afgelopen 3 songs.

Rekenen blok 4: dinsdag 29 en woensdag 30 januari. De kinderen hoeven alleen het onderdeel te maken waar ze geen 100% op de pre toets hebben gescoord.

Taal thema mysterie: vrijdag 8 februari ( elke vrijdag hebben ze een woordenschattoets)

Spelling blok 4: maandag 4 en dinsdag 5 februari ( maandag dicteewoorden, dinsdag ww spelling en grammatica). Thuis kunnen ze ook oefenen op bloon.

Scholenbezoek Voortgezet Onderwijs

In deze periode beginnen de bezoeken aan de Voortgezet Onderwijsscholen. De datums zijn al bekend, van sommige scholen moeten we alleen nog een tijd doorkrijgen. We gaan op de fiets naar deze scholen, het is dus heel belangrijk dat de kinderen op deze dagen hun fiets bij zich hebben. Alleen wanneer we naar het Groevenbeek gaan, hoeft dat niet, dan gaan we lekker met de bus!

Hieronder een lijstje met de datums en de locatie. We gaan er gezamenlijk naar toe en komen ook eerst steeds weer terug op school.

Donderdagochtend 22 november; bus komt om 9.10 uur: Groevenbeek Ermelo

Dinsdagochtend 27 november: CCNV ( exacte tijd komt nog)

Vrijdagochtend 30 november: RSG ( exacte tijd komt nog)

Maandagmiddag 10 december 13.15 – 14.30 uur: Morgen College Westeinde.

 

Hier zetten we steeds de recentste toetsdata neer. Op het bord in de klas staan deze toetsen ook.

Toetsdata blok 3:

Topografie: Donderdag 22 november toets topo Australie en Nieuw Zeeland. De kinderen kunnen dit ook oefenen op topomania.nl. Het is gedeeltelijk een herhaling met een aantal nieuwe steden en gebieden erbij.

Spelling: maandag 3 december toets dictee ( spellingswoorden, kinderen kunnen oefenen op bloon.nl), dinsdag 4 december toets ww spelling en grammatica.

Rekenen: dinsdag 11 december en woensdag 12 december ( op het doelenbord kunt u zien waar we aan werken, de kinderen weten ook wat ze al wel en nog niet beheersen door de pré toets die ze gemaakt hebben) Zie dit blad om te zien waar het blok over gaat in groep 8. ( klik op de link). Zie dit blad om te zien waar het blok over gaat van groep 7.( dit gaat over blok 2)

Taal: woensdag 12 december. Elke week krijgen de kinderen de woorden mee om te leren en elke vrijdag wordt er een  tussentoets gegeven over woordenschat, dit scheelt weer bij het leren van deze toets.

Engels: donderdag 13 december toets song 3. ( kinderen krijgen donderdag 15 november het leerblad mee)

 

Toetsdata bok 2:

hieronder de toetsdata voor blok 2.

Drempeltoets: Dinsdagochtend 16 oktober en woensdagochtend 17 oktober. Gym gaat gewoon door dinsdag.

Taal: vrijdag 19 oktober ( thema Televisie; elke week krijgen de kinderen de woorden mee om alvast te oefenen en krijgen ze elke vrijdag een tussentoets.)

Engels:   Donderdag 1 november:  toets Song 2

Rekenen: dinsdag 6 november en woensdag 7 november ( op het doelenbord kunt u zien waar we aan werken, de kinderen weten ook wat ze al wel en nog niet beheersen door de pré toets die ze gemaakt hebben)

Spelling:donderdag 8 november ( dictee en grammatica) ( thuis kan er ook op bloon geoefend woorden) Met werkwoordspelling wordt de verleden tijd met klankvaste werkwoorden geoefend ( bekende 't kofschip x regel), met grammatica oefenen we de persoonsvorm, onderwerp, werkwoordsgezegde, lijdend voorwerp, persoonlijk voornaamwoord en bezittelijk voornaamwoord.

 

Toetsdata blok 1:

Donderdag 20 september: Dictee blok 1 ( woorden en grammatica groep 8) Thuis kan er op bloon geoefend worden!

Donderdag 20 september: Dictee blok 1 ( alleen woorden groep 6 en 7) thuis kan er op bloon geoefend worden

Vrijdag 21 september: Taaltoets thema China ( woordenschat en taal verkennen)

Maandag 24 september: grammaticatoets blok 1 groep 6 en 7.

Donderdag 27 september: toets topografie Australie  De kinderen hebben afgelopen donderdag het leerblad mee naar huis gekregen. Het heeft een andere opzet dan u van ons gewend bent. Dat heeft te maken met ons oude topografiesysteem. Door een update van windows 10 is deze niet meer te gebruiken en verouderd. Aankomend jaar gaan we kijken wat we als school met topografie willen en zullen we meerdere mogelijkheden onderzoeken. Tot die tijd gebruiken wij Topomania en halen we daar onze werkbladen vandaan. Deze keer is het Australie ( niet te veel en niet te moeilijk) en u kunt uw kind ook op de computer laten oefenen op deze website: https://www.topomania.net/mapinfo/Australi%C3%AB%20staten%20en%20hoofdsteden?destination=maps/oceania

 

Uitjes:

donderdag 27 september 13.15 - 15.15: naar de stadsoogst Harderwijk. Op de fiets komen! Zijn er ouders die mee willen fietsen? Max 2.