Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 8 » Nieuws

Kennismakingsgesprekken en Parro.

Afgelopen week mochten we de eerste kennismakingsgesprekken hebben. We hadden er heel veel gepland op in die week en deze week hebben we nog een aantal gesprekken op de dinsdag na schooltijd en woensdag na schooltijd. Daarna hebben we, als het goed is, iedereen gesproken. Ook is er een brief meegegaan over het gebruik van Parro. We willen als school een proef beginnen met Parro. Het is een systeem waarin we kort het een en ander aan u kunnen vertellen. Soms zijn dat leuke dingen, soms belangrijke dingen ( zoals een toets, fiets mee, uitje of iets dergelijks). We hopen op deze manier u beter te kunnen bereiken dan informatie via de website. Ook schijnt het handig in gebruik te zijn. We gaan aan het einde van de week beginnen met deze proef, u kunt dan een berichtje verwachten hoe en wat.

 

Eerste week.

Zo, de eerste week zit er op en aan de tweede week zijn we begonnen. Vorige week hebt u aan het einde van de week een brief gekregen waarin verteld werd waar we aan hebben gewerkt en waar we mee bezig zijn. Hopelijk blijft u zo goed op de hoogte.

We zijn heel heel trots op deze klas hoe ze nu al aan het werk zijn! Het is natuurlijk even wennen zo na de vakantie, maar bij de meesten zit de goede werkhouding er al weer in. Langzamerhand krijgen de kinderen ook steeds meer huiswerk, het is verstandig om een agenda aan te schaffen deze regelmatig (lees: elke dag) mee naar school te nemen. Het kan voorkomen dat ze hem niet elke dag nodig hebben, maar liever mee verlegen dan om verlegen.

Aankomende donderdag beginnen we met de eerste en de meeste kennismakingsgesprekken. We hopen op mooie, waardevolle gesprekken.

Op 24 september hebben we een informatie avond. Die gaan we anders vormgeven dan we gewend zijn. Daar hoort u t.z.t meer over. Maar hou die avond vast open.

We hopen op een goede samenwerking met de kinderen, maar zeker ook met u als ouders. Vooral in dit laatste jaar is dat heel belangrijk.