Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Groepen » 2020-2021 » Groep 5 6

Welkom op de pagina van groep 5!

 

Wij zijn een fijne groep van 20 leerlingen, waarbij we met en van elkaar leren. 

 

In groep 5 werken we aan de hand van een weektaak, waar de leerlingen elke ochtend hun dag mee kunnen starten. Dit doen zij zelfstandig en zij plannen deze weektaak elke week zelf in. Daarnaast werken we met een periode taak, waarbij zij voor een heel blok zelf kunnen inplannen welke opdrachten zij willen oefenen. Dit doen zij aan de hand van de resultaten van pretoetsen die de leerlingen aan het begin van een blok maken! De kinderen worden hier steeds zelfstandiger in en zijn op deze manier echt bezig met hun eigen leerproces. 

 

Naast rekenen, taal, spelling, estafette lezen en verkeer besteden wij veel aandacht aan creatieve ontwikkeling. Zo krijgen ze tekenles, knutselen, muziekles en leuke drama opdrachten. Daarnaast vinden wij in de groep de sfeer enorm belangrijk. De methode Vreedzame school, gericht op sociaal-emotionele ontwikkeling en burgerschapsvorming, helpt ons hierbij. We zijn veel bezig met afspraken die wij samen maken en vinden het belangrijk dat we op elkaar kunnen vertrouwen en naar elkaar luisteren. Daarnaast werken we met Topondernemers, waar de leerlingen aan de hand van leuke projecten aan de slag gaan met aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.  

 

Wij houden ouders en verzorgers graag betrokken bij onze groep en gebruiken hiervoor de Parro-app, waarop wij regelmatig iets plaatsen. Dit kan een leuke foto zijn van een gebeurtenis, maar ook de praktische zaken worden hier gedeeld. Daarnaast versturen wij elke vrijdagmiddag een weekbrief met informatie over de komende week en een terugblik op afgelopen week! 

 

Praktische zaken: 

Elke dinsdagochtend hebben de leerlingen gym en om de week (in de oneven weken) hebben de leerlingen schoolzwemmen en wat is dit een groots succes bij onze leerlingen! 

 

Juf Elise Mol (ma, di) en juf Leanne Koopmans (wo, do en vr)