Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Groepen » 2020-2021 » groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

 

In groep 6 maak je toch echt wel een stap richting de bovenbouw, de kinderen krijgen topografie en gaan deelnemen aan ons unieke leerorkest. Aan de hand van de methode Top Ondernemers gaan de kinderen de provincies en plaatsen in Nederland leren, het leuke is dat dit niet meer alleen op papier wordt geoefend, maar ook spelenderwijs via de computer. Kinderen geven zelf aan hoe zij willen leren en op welke manier zij de toets willen maken, digitaal of op papier. 

Daarnaast is dit het eerste leerjaar waarin je deelneemt aan het leerorkest. Elke donderdag komen er vakdocenten van cultuurkust die de kinderen een uur lesgeven voor een bepaald instrument. Het unieke is ook dat wij deze prachtige instrumenten zelf op school hebben! De kinderen hebben de keuze uit; cello, trompet en saxofoon, hoe gaaf is dat! Na ongeveer tien lessen sluiten we een blok af met een concert op school waarbij iedereen mag komen kijken en luisteren.

Ook wij werken met een weektaak kinderen en krijgen ze vanuit hun doelen gerichte instructie. De groei staat centraal!

 

Groep 6 is ook het laatste jaar waarin de kinderen deelnemen aan het schoolzwemmen, de woensdagen in de oneven weken worden we opgehaald met een bus en gaan we richting de Sypel. Tijdens het schoolzwemmen worden de kinderen ingedeeld, dus kinderen zonder diploma hebben hier nog de mogelijkheid om een zwemdiploma te halen. Daarnaast worden er verschillende spel- en sportactiviteiten aangeboden. 

Gymmen doen we op dinsdagmiddag en daarbij krijgen we les van een vakdocent van de Harderwijkse stichting GA! De gymzaal is vlakbij en hier gaan we dan ook met de fiets heen.

 

Kortom, groep 6 is een veelbewogen schooljaar en wij maken er samen iets moois van!

 

juf Gerlinde