U bevindt zich hier: Ouders » Hoofdluizenbrigade

Hoofdluizenbrigade

Elke school krijgt er weleens mee te maken: hoofdluis. Bijzonder is dit niet, wel vervelend. Daarom is binnen de Willem Alexanderschool een Luizenbrigade actief. Dit is een vast team van moeders. Na elke vakantie controleren zij ieder kind op hoofdluis. En als de Luizenbrigade (via een ouder of leerkracht) het bericht krijgt dat in een klas hoofdluis ‘heerst’, dan controleert zij vaker. Wordt bij uw kind hoofdluis gevonden? Dan neemt de school daarover contact op met u. De Luizenbrigade voert de controles uit onder begeleiding van GGD Regio Gelre-IJssel.

Het Luizenteam

Het Luizenteam wordt aangevoerd door Rimie Hiddinga en Anita Verheijen

De hoofdluis

De hoofdluis is een parasiet; het beestje leeft van mensenbloed. Het zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Luizen springen of vliegen niet. Ze lopen letterlijk over van de ene haar op de andere haar en van het ene hoofd naar het andere hoofd. Als je besmet bent met hoofdluis, heb je nog geen jeuk. Dat komt pas na een aantal dagen. De luizen leven van bloed en laten kleine jeukende korstjes achter.

Protocol van onze school

Voor het voorkomen en bestrijden van hoofdluis hebben we een protocol ontwikkeld. Lees verder.

Wil je nog meer weten over luizen? Kijk dan op de website van de RIVM.

Contact

Heb je vragen? Of wil je helpen met de luizencontrole? Neem dan contact op met Rimie Hiddinga of Anita Verheijen