Chr. daltonschool Willem Alexander
U bevindt zich hier: Over ons » Extra zorg

Extra zorg voor uw kind

We vinden het belangrijk dat ieder kind tot zijn recht komt. Zowel in het leren als in de sociaal-emotionele ontwikkeling. We begeleiden uw kind daarin. Gaat het met een kind wat minder goed? Dan proberen wij extra zorg te geven. Dat kan ook hulp van buitenaf zijn. Alle Harderwijkse basisscholen werken daarvoor samen met het schoolmaatschappelijk werk en het Zorg Advies Team (ZAT). Dus ook de Willem Alexanderschool.

Schoolmaatschappelijk werk

Het schoolmaatschappelijk werk adviseert onze school over externe hulp. Bovendien kan het schoolmaatschappelijk werk kortdurende hulp bieden in de vorm van gesprekken met leerkrachten, ouders en/of het kind. De schoolmaatschappelijk werkster heeft maandelijks overleg met de intern begeleider van het kind. Daarnaast adviseert zij op ons verzoek.
Ieder maand is het CJG een dagdeel op school.

Zorg Advies Team

Het Zorg Advies Team bestaat uit hulpverleners die specialist zijn in het aanpakken van problemen van kinderen en hun ouders. Het team adviseert onze school over hulp aan deze kinderen. Het hoeft niet altijd een ernstig probleem te zijn, maar wel een probleem waarvan het nuttig is om daar samen met een deskundige naar te kijken. Het team geeft de hulp niet zelf, maar adviseert ons en houdt in de gaten of de geadviseerde aanpak ook het gewenste effect heeft.

Aanmelden

Wij melden uw kind aan voor een bespreking in het ZAT na overleg met de ouder. Geeft u geen toestemming? Dan kunnen wij uw kind aanmelden voor een anonieme bespreking. De school kan zich bij deze bespreking laten ondersteunen door de schoolmaatschappelijk werker.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de zorg aan leerlingen in Harderwijk? Kijk dan op www.zat-bao-harderwijk.nl. Meer informatie vindt u ook in onze schoolgids. Bovendien kunt u met vragen terecht bij de intern begeleider van de Willem Alexanderschool.