U bevindt zich hier: Over ons » Leerorkest

Leerorkest.

De kinderen uit groep 6, 7 en 8 leren een instrument te bespelen. We hebben trompetten, saxofoons en cello’s aangeschaft. De kinderen leren elk jaar in een periode van 10 weken op het instrument te spelen.

In groep 6 geven de kinderen hun voorkeur voor het instrument aan. In groep 7 en 8 gaan de kinderen verder met wat ze de vorige jaren hebben geleerd.

Op donderdagmorgen komen muziekdocenten om de leerlingen les te geven. Hierbij is aandacht voor samen zingen, het bespelen van het instrument en af en toe een les muzieknoten lezen.

Elke les start met het inzingen en herhalen van de geleerde liedjes. Daarna gaan de kinderen in groepen uiteen om de liederen te oefenen op de trompet, saxofoon of cello. Soms wordt een ‘tutti-les’ gegeven. Dan spelen alle kinderen (en dus alle instrumenten) samen in 1 groep. Iedereen heeft zijn eigen partij samen in het eigen leerorkest.

Luister maar eens hiernaar!

Jaarlijks presenteren de kinderen hoe goed ze kunnen spelen tijdens het leerorkest-concert.