U bevindt zich hier: Over ons » Peuterspeelzaal Kakelbont

Peuterspeelzaal Kakelbont

Speelzaal Kakelbont opende op 26 oktober 2019 de deuren in het gebouw van de Willem Alexanderschool. Ze zijn één van de peuterspeelzalen van SKH.

U kunt uw kind opgeven voor deze speelzaal. Hiervoor kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website of contact opnemen met de kindplanning via 0341-460183 (dagelijks aanwezig van 8.30-12.30 uur).

Speeldagen (van 2 tot 4 jaar)

maandag      8.30 - 12.15 uur

dinsdag        8.30 - 12.15 uur

woensdag     8.30 - 12.15 uur

donderdag    8.30 - 12.15 uur

vrijdag         8.30 - 12.15 uur

’s Ochtends kunt u uw peuter tussen 8.30 en 8.45 brengen en tussen 12.00 en 12.15 ophalen.

Onze aanpak

Peuters ontwikkelen zich het beste wanneer ze zich veilig voelen. Dit vinden wij heel belangrijk. We bouwen graag een vertrouwensband op met de kinderen door ze rustig te benaderen en positieve aandacht te geven. Elk kind is uniek en goed zoals hij of zij is. Natuurlijk willen we graag persoonlijke ontwikkeling zien bij de kinderen. Spelenderwijs en via gerichte ontwikkelingsactiviteiten prikkelen we de ontwikkeling van de kinderen.
We werken met de Uk en Puk methode waarin de thema’s die wij behandelen op een educatieve manier staan beschreven. Alle ontwikkelingsgebieden komen in deze methode en bij elk thema aanbod met verschillende niveaus. Zo passen we de activiteiten aan op het niveau van het kind.

Spelen bij Kakelbont

We zijn vijf ochtenden in de week open . Op de speelzaal werken we met twee vaste pedagogisch medewerkers. Zo ziet u kind steeds dezelfde gezichten en zal dit zeker vertrouwen geven. We werken met een vast dagritme om op deze manier houvast en structuur te kunnen bieden. We merken dat dit waardevol is voor onze peuters.

Een ochtendprogramma ziet er als volgt uit:

s Morgens tussen 8.30 uur en 8.45 uur worden de peuters gebracht en kunnen ze even vrij spelen. Om 9.30 uur beginnen we met onze themakring. In dit kringmoment wordt aandacht besteed aan het thema waar we op dat moment aan werken. De peuters worden dan verdeeld in twee groepen afhankelijk van de ontwikkeling en de leeftijd van de peuter. We bieden tijdens deze kring de peuters een beker water aan.

Na de kring mogen de peuters een speelhoek kiezen om in te spelen, met behulp van de timetimer mogen ze vijf minuten in de gekozen speelhoek blijven spelen. Zo leren de peuters om gericht ergens te kunnen spelen. We begeleiden ze tijdens het spel om zo hun taal- en sociale ontwikkeling te stimuleren. Daarna is er gelegenheid voor een creatieve activiteit zoals verven, plakken of knippen. Op een speelse wijze wordt zo de fijne motoriek gestimuleerd. Om 10.30 uur gaan we gezamenlijk opruimen en daarna krijgen de peuters in de kring verschillende soorten fruit. Tijdens deze kring wordt er voorgelezen en zingen we een aantal liedjes.

Om 11.15 uur gaan we, als het weer het toelaat, naar buiten en anders naar de gymzaal om even lekker te bewegen. Na het (buiten)spelen mogen de kinderen nog even op het speelkleed spelen. Bijvoorbeeld met het poppenhuis, duplo of de treinbaan. We sluiten de ochtend op een ontspannen manier af, spelend op het speelkleed.

Kom ook spelen

We geven u graag de mogelijkheid om bij ons te komen kijken. U bent altijd welkom met uw kind. We beseffen dat u een waardevol bezit aan ons toevertrouwd en daarom eerst de sfeer wilt proeven.
Ook zal er voor een plaatsing een intake plaatsvinden om nog meer informatie van ons te horen en wij uw kind alvast een beetje kunnen leren kennen. Dit zal de start makkelijker maken.